Nagyon szépen ,pontosan le van írva.. Akkorákat nyeltem, miközben olvastam, hogy már azon töröm a fejem, hogy megyek pacalt venni!!!:)
A pacalt enyhén sós vízben feltesszük főni – amennyi bőven ellepi – az egész borssal, babérlevéllel (a fűszereket főzőszűrőbe rakjuk), 45 percig főzzük.
A hagymát kockára vágjuk, és az olajon megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát, a felkockázott (meghámozott) paradicsomot, csíkban a paprikát, a kicsit megnyomott fokhagymát, a lecsót. Kicsit összeforgatjuk és beletesszük az akkor leszűrt pacalt is. Öntünk alá a főző léből kb. 1,5 dl-t. Lefedjük, 20 perc párolás után megszórjuk az őrölt köménymaggal, majoránnával, ízlés szerint teszünk bele erős paprikát, sót, felöntjük a vörösborral és kb. 1 órát lassú tűzön főzzük.
Tálalhatjuk köménymagos főtt krumplival, sima főtt krumplival. De frissen sült házi kenyérrel is (tunkolva) nagyon finom. – Erős paprikát, savanyúságot készítsünk az asztalra.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.