8 db csirke alsócomb
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
1 db chili paprika
szárnyas fűszerkeverék
bazsalikom
1 dl olíva olaj
só
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A salátához:
2 db paradicsom
1 db kígyó uborka
1/2 szál póréhagyma
1 db jégcsapretek
3 db kaliforniai paprika /zöld,sárga,piros/
Az öntethez:
4 dl joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
só
bazsalikom
őrölt fehér bors
Előkészítés: A combokat lebőrözzük, egyik oldalán a csont mellett hosszában felvágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A chilit apróra vágjuk. Az olajban elkeverjük a fűszereket. A combokat egy tálba tesszük és ráöntjük a fűszeres olajat. Másnapig hűtőben érleljük. A zöldségeket felszeleteljük. A joghurtot kikeverjük kevés sóval, borssal, bazsalikommal és az átnyomott fokhagymával.
Elkészítés: A combokat lecsepegtetjük, bepanírozzuk, olajban kisütjük. A kisült combokat a salátával és a joghurtos öntettel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.