Biztos fincsi, jöhet gomba nélkül.
A hús pácolásához:
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertés tarja
1/2 l tej
1 tk. grill fűszer
só
1 mk.őrölt fekete bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 mk.cayenne bors
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A medvehagymás gombás rizshez:
40 dkg rizs
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3-4 levél medvehagyma
só
őrölt fekete bors
étolaj
Előkészítés:A gombát alaposan megmossuk,felszeleteljük.A hagymát megtisztítjuk és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.A hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.Fűszerezzük,borssal,cayenne borssal,grill fűszerrel és az átnyomott fokhagymával.Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.A pácolást előző nap is elvégezhetjük.Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!
Elkészítés:A húst lecsepegtetjük és a szokásos módon bepanírozzuk,majd bő olajban közepes lángon kisütjük.
A körethez: a szokásos módon párolt rizs készítünk.
A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük,rátesszük a medvehagymát és a gombát.Sózzuk borsozzuk és addig pároljuk amíg kezdi elfőni a levét.
A gombát összekeverjük a rizzsel tálalás előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.