Ki fogom próbálni.!😊
Padlizsanhoz:2-3 nagyobb padlizsan Olaj a suteshez So,bors Töltelék:1 kg daralthus izles szerinti ( en pulykából keszitettem most) 1 lilahagyma apró kockára vagva 4 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek apróra vágott rozmaring 1 ek apróra vágott kakukkfű vagy szárított is jo So,bors izles szerint 1-2 erős paprika apróra vagva Kevés olaj 0,5-1 pohár petrezselyem apróra vagva izles szerint 0,5 pohár pirított fenyőmag 1 kk vegeta ( elhagyható) 3 tojas Öntet: 3 paradicsom héja nélkül So,bors 2 tk olivaolaj 1-2 tk bazsalikom izles szerint 1 gerezd fokhagyma
A padlizsánt hosszában szeleteljuk fel vekony szeletekre.Sozzuk,borsozzuk kicsit ,majd forró olajban mindkét oldalát süssük zsemle színűre.Amig sül a padlizsan készítsük el a tölteléket.Az apróra vágott hagymát ,erős paprikát,fokhagymát dinszteljuk meg.Adjuk hozza a daralthust es a felsorolt fűszerekkel fuszerezzuk. ( a tojas , petrezselyem es a fenyőmag kivételével)Addig pirítsuk őket tovább ,míg a hús kifehéredik. Kozben kevergessuk,nehogy megegjen.Mikor a hús kifeheredett innentől kb további 5 percig pároljuk tovább.Vegyuk le a gazrol es kicsit hűtsük ki. Keverjuk hozza az apróra vágott petrezselymet,a pirított fenyomagot es a 3 tojast. Egy kerek tortaformában tegyük szorosan egymás melle a sultpadlizsanokat.Az elkészült es kicsit kihűlt húsos tölteléket öntsük a padlizsannal kirakott tortaformába es simítsuk el , majd a padlizsanok végével Takarjuk be. Alufoliaval letakarva 1 órát 180 fokra elomelegitett sütőben süssük . Sutes utan várjunk kb 20 percet,majd óvatosan boritsuk át egy nagyobb tálra,tányérra. Az ontethez valokat tegyük egy mixerbe es turmixoljuk össze. Tálalásnal az öntettel talaljuk a padlizsan tortát .
.Nekem tejföllel ízlik a legjobban:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.