2 db csirkemell-felszeletelve
3 db halfilé( harcsa,tőkehal)-felszeletelve
250 gr rizs
1 közepes hagyma
2 db zöldpaprika+ 2 db paradicsom ( vagy helyette lecsó)
200 gr főtt kukorica ( konzerv)
200 gr főtt borsó (konzerv)
1 maréknyi mag nélküli olívabogyó-félbevágva
1db húsleveskocka
1 csipet sáfrány
1 kiskanál kurkuma
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 csipet örölt csili
kb 4 dc forró víz
1 kiskanál tengeri só
5 evőkanál olíva olaj
Ez a paellának egy szelídebb változata, azoknak, akik kevésbé szeretik a tengeri „ szörnyek” nehéz aromáját. Természetesen azokkal is ugyanúgy készítem.
Egy szélesebb átmérőjű serpenyőben a felforrósított olajon hirtelen megsütöm a csirkemellszeleteket.
Hozzáadom az apróra vágott hagymát, a felszeletelt paradicsomot, paprikát ( vagy a lecsót), hozzákeverem a megmosott rizst, megsózom, hozzáöntöm a forróvízben feloldott húsleveskockát, beleszórom a kukoricát, borsót, az olívabogyókat, a fűszereket, megkeverem, fedővel letakarom és főzöm 12 percig. Azután belehelyezem a halfilé darabokat ( aki szereti- akkor más egyéb tengeri „ szörnyet”).
Újra letakarom, kb. 10 perc múlva megkóstolom a rizst, s ha nem jó, jöhet még egy kis víz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.