2 db tojás
30 dkg liszt
6 dl tej
ásványvíz /kb. 1 dl /
pici só
cukor
Töltelék:
sárgabarack lekvár
és túró
a palacsinta tésztát elkészítjük, min. egy órát állni hagyjuk,.
Sütés előtt felengedjük egy kis szénsavas ásványvízzel.
Én teflonos sütőt használok, így nagyon kevés olaj kell a kisütéséhez.
A vége felé, amikor már kezd "unalmassá" válni a sütés, meghámozok egy almát, lereszelem , több tésztamasszát teszek a serpenyőbe és megszórom egy kis almával.
Amikor készen vannak a palacsinták, akkor először
egy kevés sárgabarack lekvárral kenem meg és utána teszem rá a túrótölteléket.
A túróba csak egy kis cukrot szoktam tenni.
Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.