yes
fél kg liszt
3 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
kb 2,7 dl langyos víz
1 ek. cukor
2 dkg só
1 teáskanál paprika pehely (Toldi fűszer ) el is hagyható
1 teás kanál szezámmag
Az élesztőt belemorzsolom a langyos vízbe, rakok hozzá egy csipetnyi lisztet, belerakom a cukrot. Megvárom, míg felfut az élesztő, addig hozzákeverem a liszthez a sót és belekeverem a vajat.
Ha felfutott az élesztő, összekeverem, a többi hozzávalóval 4-5 percig egynemű tésztát gyúrok lefedem, 40 percig meleg helyen pihentetem. Ha megnőtt, kirakom egy lisztezett felületre, átdolgozom, és ebből 10-12 egyforma adagot mérek ki egy mérleg segítségével. Kb. 6 dkg-os gombócokat formázok belőle először, majd nedves ruhával letakarom, 20 percig pihentetem és utána megadom neki a végső formáját, picit hosszúkás cipóformát.
De most bevagdosott tekert formát is csináltam
Majd egy szódabikarbónás sós vízben megforgatom 30 másodpercig,tepsibe teszem majd ,megszórom szezám maggal a tetejét.20-25 perc alatt arany barnára sütöm egy 180 fokos sütőben.
Pékárúként bármihez fogyasztható
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.