Hozzávalók: palacsinta
20 dkg liszt
3 s-es tojás
3 dl tej
2 dl ásvány víz
csipet só
fél dl olaj
Hozzávalók töltelék:
2 szál sárgarépa
30 dkg cukkini
20 dkg gomba,kis üveges,fagyasztott,friss
1 db zöldpaprika,bármilyen színű jó
2 szál újhagyma,vagy 1 db vöröshagyma
3 ek.olaj,vaj,vagy vegyesen
só,bors
15 dkg trappista sajt
Mártás hozzávalók:
300g. tejföl
3 ek.majonéz
1 ek mustár
édesítő
kevés tej
só
bors
Panír hozzávalók:
3 db tojás
kb. 15 dkg liszt
kb. 15 dkg prézli
3 csipet só a tojásba
Olaj, vagy kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés palacsinta
A kimért lisztbe keverjük a sót, beletesszük a tojásokat, adagonként hozzáadjuk a tejet, vizet és végül az olajjal is jól összekeverjük.
Hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük, majd a szokásos módon kisütjük, nekem 12 db.lett . (25cm-es sütőméret)
Elkészítés töltelék:
Megtisztítjuk a zöldségeket, a cukkinit, sárgarépát vékony laskára vágjuk, a paprikát felaprítjuk, a hagymát felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gombát és a felhevített zsiradékba téve megszórjuk sóval, borssal,majd pár perc alatt megpirítjuk és lehúzzuk a tűzről.
Amint kihűlt, összekeverjük a kisebb kockákra vágott trappista sajttal.
Mártás elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és hűtőbe tesszük.
Töltés, panírozás sütés:
A tölteléket elosztjuk a palacsintatésztákon, majd két oldalt felhajtjuk, végül feltekerjük, az előkészített panírba, (liszt, tojás, prézli) beleforgatjuk és
forró zsiradékban kisütjük. (nem kell sokáig sütni, csak, hogy szép színt kapjon, hiszen minden kész a palacsintában csak a panír nyers)
Kifőtt rizzsel, mártással tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.