1kg finomliszt, 5.dkg élesztő, 4 tojás, csipett só, 4 ek olaj, 2 dk vaj, 4 ek tejföl, 2 ek rum, 3 dl langyos tej
olaj a sütéshez (kb 3-4 cm a sütőedénybe)
A lisztett egy nagyobb keverőtálba teszük, a közepén egy mélyedés készítünk és a hozzávalókat oda rakjuk bele, végül a futtatott élesztőt és jól eldolgozzuk. Meleg helyen én egy órát kelesztettem, majd újjnyira elnyújtottam és téglalap alakúra feldaraboltam, a két hosszabb végén átlyukasztottam és alulról felfelé áthúztam a tésztát. Sajnos az elején fordítva húztam át és nem lett masni formája. Nem túl forró olajban kisütöttem, vaniliás porcukorral megszórtam! Nagyon finom lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.