Hozzávalók:
Hozzávalók:
3 kg piros vastaghúsu paprika,,,tiszta suly
1 kg piros paradicsom
1 kg vöröshagyma
50 dkg kristály cukor
4 dl liter ecet, 10 % -os
1 deci olaj
Elkészítése:
A paprikát, vöröshagymát, paradicsomot, ledaráltam húsdarálón és fel tettem főzni, kb. 2 órát főztem ameddig nem sűrűsödött Közbe 2 dl vízbe teszek mustármagott,borsot, koriadert, kaprot, és olyan 5 percig főzöm, hagyom állni, hogy az íz följön ki belőle, majd szitán át bele raktam a masszába. Hozzá adtam a cukrot, ecetet, olaja, 1 ek. sót tettem hozzá s még egy fél órát összeforraltam, ha nem elég krémes akkor kicsit turmixolok rajta. A kész paprika krémet bele raktam tiszta üvegekbe , lezártam és száraz dunsztba tettem. (Én még kevés csípős paprikát is daráltam bele ) Ez egy finom pikáns krém amit szendvicsre,,,felvágotthoz, vajas,,,sajtos kenyérre.
Mivel sok csilli paprika lett így ledaráltam és sóval összekevertem üvegbe raktam tetejére egy kávékanál olajt tettem így bármihez használhatom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.