1 kg krumpli
2 nagy fej voroshagyma
2 drb paprika
3 drb nagyobb érett paradicsom
20 dkg diétás kolbász
15 dkg házi fustolt csípos kolbász
pici olaj
csipetnyi cukor, pici só, ételízesíto /óvatosan, a kolbászok amúgy is sósak!/, orolt feketebors,
2 evokanál orolt piros paprika
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk a kevés olajon, hozzáadjuk a feldarabolt zoldpaprikákat.Majd beletesszuk a kétféle kolbászt, megszórjuk orolt piros paprikával és nyakonontjuk egy deciliter vízzel. Nem kell tobb víz hozzá!!!!!
Belerakjuk a kockára vágott krumplit, megborsozzuk, ízesítjuk pici cukorral, sóval, ételízesítovel, de óvatosan, mert a kolbász megteszi a magáét.Hozzáadjuk a cikkekre vágott nyers érett paradicsomot és addig fozzuk fedél alatt, de kevergetve, amíg a krumpli meg nem puhul.
Mi így szárazabban szeretjuk, bár a paradicsomtól nagyon finom szaftos lesz.
Savanyú uborkával és kenyérrel kínáljuk.
Mivel lemerultek az elemek, fázisképet nem tudtam készíteni, mire meg feltoltodtek, addig megettuk a tányéron levo kaját.
Viszont nagyon egyszeru az elkészítése és kiadós!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.