1kg sertéscomb,vagy sovány lapocka
3evk liszt,1dl olaj a hús szeletek sütéséhez,
só,bors,majoranna a hús füszerezéséhez ízlés szerint
2 nagy fej hagyma
2evk.zsír vagy 1dl olaj a pörköltalaphoz,
pirospaprika,kakukkfű,1-1db zöldpaprika és kisebb paradicsom,vagy 1 evk. paradicsomlé,
1 kis csokor vágott petrezselyem,
2 evk tejföl ,1dl víz a habaráshoz,ha szükséges a szaft állapotához,akkor 1 kkanál lisztes habarást készíthetünk .
A húst megmosom,lecsepegtetem és felszeletelem,besózom,borsot,majorannát hintek rá és lisztbe egyenként beforgatom,jól rányomkodom és 1 dl olajon hirtelen átsütöm mindkét oldalát. A lábasba 1 dl olajat teszek és a zsíradékon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom,pirospaprikával meghintem,2dl vizzel felengedem,beleteszem a felapritott zöldpaprikát és paradicsomot,a fűszereket a só nélkül és lassan hagyom sürűsödni,kevergetem,kb 10 percig,aztán beleteszem a hússzeleteket és lassú tűzön puhára fözöm,időnként átkeverve.A húson lévő liszt besűríti a szaftunkat,majd a tejfölt kevés vizzel simára keverem és mikor a hús puha,behabarom.Ha kell utánna sózok,mert a húsból kijön fözés közben.Vágott petrezselyemmel meghintem és rizzsel,kifött tésztával ,nokedlivel lehet tálalni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.