Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ital ( kávé ) recept » Paradicsom befőzése télire Csildi befőz )

felvitel dátuma: 2013-07-23 18:46:30       mai nézettség: 1       nézettség: 9199
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Az én adagom :5 kg paradicsom

fél kávéskanál Nátrium-benzoát

Paradicsom paszírozó

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az érett, egészséges paradicsomokat megmossuk vízben. Feldaraboljuk, majd  fazékba rakjuk és egyet hagyjuk  rottyanni mert így könnyebb paszírozni ,majd a paradicsom paszírozón  átpaszírozzuk..  Feltesszük egy nagy fazékban főni. Addig  főzzük, amíg a habját elföviEz kb 15 perc .Mert már amúgy is meleg volt . A főzés vége előtt  egy kevés ,fél kávéskanálnyi nátrium benzoátot   teszünk bele. ( Én az 5 literes mennyiséghez fél  kávéskanállal teszek.)

 

Egy fémtálcára tesszük  a tisztára kimosott üvegeket.Én elötte sterilizáltam forró ecetes vízzel . Majd belemerjük forrón a paradicsomlevet.  Légmentesen lezárjuk, majd száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni!

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 Szatmári Andrea 2013 augusztus 22

Nagyon jók a receptjeid,már többet is megnéztem. Ha jól látom a képeket,miután üvegbe szeded a paradicsomlevet,fejre állitod az üveget.Ez elhagyható?

7/10 Fáncsi 2013 augusztus 24

Én soha nem rakok bele tartósítót, és még soha nem volt semmi baja.(Hiszen azért készítem otthon, nem a boltit veszem!)

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2013 augusztus 24

Természetesen elhagyható a fejre állítás ,azzal egy vákumot képez a kupakra .Én is voltam már úgy hogy éppen hogy stimmelt a kupak és nem mertem fejre állítani az üveget .Az az 5 liter mennyiséghez fél kávéskanál tartósító elenyésző ,de így biztos ami biztos .

0/10 mama60 2013 augusztus 24

Én sem teszek bele tartósítószert, celofán tetejére szórom a kupak alá és úgy zárom le az üveget fejre állítom utána száraz dunctba teszem.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2013 augusztus 24

A Napokban mivel többször tettem el ahogy érik a termés ,így leegyszerűsítettem a dolgomat ,egy picit főzöm csak míg levet enged ,majd a botmixerrel szinte pépessé töröm ,ezután átengedem az apró lyukú szűrőn és utána forralom fel .Sokkal egyszerűbb mint paszírozni és kevesebb a veszteség is .

0/10 Ili 2013 augusztus 26

Nem főzöm a paradicsomot , megdarálom teszek bele sót nátrium-benzonát -ot ,egy éjszakát hagyom pihenni és töltöm az üvegbe! Nagyon finom!

0/10 Zsuzsó 2015 augusztus 17

Szintén nem főzöm a paradicsomot, első körben ,nyersen lehúzom a héját amiről lejön ami nem az úgy marad.Összeszelem és megy a turmixba.Jó pépeste turmixolom és utána főzöm addig még elmegy a habja és egy kicsit sűrűsödik.Természetesen a végén teszek egy kis nátrium-benzonátot hozzá.Az üvegekbe kimerítés után még egy kis étolajat öntök minden üvegre zárásnak.A tavalyról megmaradt paradicsomot nem lehet megkülönböztetni az ideitől.Gyönyörű a színe íze egyaránt.

0/10 Józsefné gergely 2015 augusztus 18

Most az idén előszőr daráltam le nyersen a paradicsomot és utánna főztem kb 20 percet sót cukrot csokor zellerzöldet főztem bele amit a végén kidobok csak az íze legyen benne szalicil egy pici forrón üvegekbe tőlteni pokrócba csomagolni száraz duncba másnap polcra tenni hidegen nagyon finom ital bármilyen paradicsomos ételbe kitűnő a zeller nagyon finom ízt ad neki bátran próbáljátok ki!!

0/10 Marica 2015 augusztus 25

Felül írt hozzászólásokból kiderült számomra, hogy senki nem főzi ki a paradicsomot. Mi következő kép főzzük be télire a paradicsomot- megmosott érett paradicsomot kifőzzük vízben,( ez állítólag azért jó, mert megszabadítsuk sárga színű létől, ami a nagyanyáink szerint egészségtelen. ) majd kiszedjük szűrő segítségével, lecsepegtetjük és kipasszírozzuk, majd így összegyűjtött paradicsomlevet, tetszés szerinti sűrűségűre főzzük, majd forrón üvegekbe rakjuk tartósító szer nélkül és jól lezárt üvegek mehetnek a száraz dunsztba így is eláll évekig, szín és íz vesztés nélkül

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.