1 rőf leveles tészta – boltit használtam, mea culpa maxima, de az én türelmemnek is van határa. Leves tésztát minden további nélkül csinálok, a levelessel már gondjaim akadnak
Minimum 200 gr feta sajt
900-1000 gr apró szemű paradicsom – a vizuális elégedettségi szintet növelhetjük ha különböző színű paradicsomot használunk.
2-3 suhintásnyi oliva olaj – gasztrohaveroknak netán ízesített, én jalapenos oliva olajat használtam
friss zöldfűszerek/zöldlevelek – nálam az oregánó és a koriander került dobogós helyre, de senki ne riadjon vissza a snidling/rozmaring/petrezselyem használatától
Prelude: ahhoz, hogy önfeledten tudjunk maszatolni első körben elő kell készítsük a terepet, hevítsük a sütőnket 190 fokra. Amíg hevül addig szépen terítsük ki egy tepsin a rőf leveles tésztánkat, aki akar használhat sütőpapírt alatta, majd tapicskoljuk ki a sarkokat. Nehezéket rakjunk rá, rakoncátlan pártnert vagy csak egy újabb adag sütőpapírt rizzsel, rozzsal nádi hegedűvel és süssünk rajta 20-25 percet. Ha a szélek kezdenek aranybarnulni már készen van.
Ez a 20-25 perc várakozás pont arra lesz elég, hogy a paradicsomokat megmossuk és egy kisebb edényben oliva olajjal meglocsolva elrendezzük őket. A fennmaradó időben pedig lehet nyugodtan CandyCrashezni. A tészta után mehetnek a paradicsomok a sütőbe, 10-15 perc alatt egészségesen összeszottyadnak és mennyei illatot árasztanak magukból.
Ha ez is kész, akkor távolítsuk el a nehezéket a tésztáról, keressük elő a fetát és indulhat a nagybetűs maszatolás. Nem tudom ki hogy van ezzel a dologgal, de én szeretem érinteni az ételeimet. Kivéve persze ha nem tűzforró. Egyrészt szerintem sokkal emberközelibb lesz maga a folyamat másrészt a francnak van kedve állandóan ezer meg egy edényt, eszközt elmosogatni avagy a mosogatógépbe berakni.
Így aztán odakészítek mindent kéznyújtásnyira és nekiesek. A zöld dolgokat feldarabolva, a fetát, a tésztát, a paradicsomokat, hogy semmi akadálya ne legyen a csoda megtörténésének. A fetát apró darabokra tördelve elterítem a tésztán, majd meghintem egy adag oregánóval, arra jöhetnek rá a plottyadt paradicsomok, egy marok koriander és végül a suhintásnyi oliva olaj.
Majd könyékig szottyos kézzel beteszem a maszatolmányomat a sütőbe és 220 fokon 10-15 perc alatt tökéletesre sütöm. Az étel az alkotó elemek miatt kissé savas de megfelelő mennyiségű fröccsel kiválóan lúgosítható. Én Aperol spritzel imádom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.