1 kg káposzta
5 dl paszírozott paradicsom v. 500 gramm
1 kis fej hagyma
1,2 l víz
3 EK cukor
vegeta, só, bors
A rántáshoz:
1 dl étolaj
2 EK liszt
1 gerezd fokhagyma
-----------------------------------
A húsgomóckákhoz:
40-50 dkg darált hús
késhegyni őrölt babér
1 tojás
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál vegeta
1 teáskanál bors
1 teáskanál fokhagyma
A leszelt káposztát felteszem az apróra aprított hagymával, vízzel fűszerekkel főzni, és mikor már majdnem megfőtt beleteszem a paszírozott paradicsomot..
Rántást készítek 1 dl étolajból, és 2 evőkanál liszttel, az aprított 1 gerezd fokhagymával, és miokjor kicsit megbarnult belekeverem a káposztába--5 perc alatt besűrítem folytonos kevergetés mellett.
A húsgombóc összetételeit jól összegyúrom, és kisütöm kb. 3x3 cm gombóckákra formálva bő olajban.
ebből az adagbol 13-14 db gombócka lesz, ahogy a képen látható!
Megjegyzés: nagyon vigyázzunk a húsgombócokat ne sózzuk, elegendő bele az 1 teáskanálnyi vegeta, mert nagyon sós lesz a sütés után különben!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.