1 kg krumpli (tisztítva)
2 doboz sűrített paradicsom 500 g/doboz
1 fej vöröshagyma
kevés petrezselyemzöld levele
kevés zeller zöld
só
cukor, édesítő
1 ek liszt
1 /2 ek zsír
A petrezselyem-zeller levelet egy teatojás tartóba tesszük, a vöröshagymát megtisztítjuk, középen bevágjuk, felkarikázott krumplit a hagymával és a teatojással feltesszük főni, annyi vízzel ami éppen ellepi, sózzuk és lefedve megfőzzük.
A teatojást és a vöröshagymát kivesszük.
A rántáshoz a zsírt lisztet összepirítjuk, majd a paradicsomleveket a krumplihoz öntjük, a dobozokat kicsi vízzel kiöblítjük és ezt a rántásba borítjuk, majd szűrőn keresztül a krumplihoz öntjük.
Egy pár percig főzzük, ízlés szerint édesítjük, önmagában, vagy sült virslivel, fasírttal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Régi receptem
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.