Egy mély serpenyőben, vagy vastag falú lábosban felforrósitjuk az olajat, beledobjuk a hagymát, majd ha üveges, akkor ráboritjuk a rizst.
Addig kevergetjük, amig mindenhol jól bevonja az olaj, és szép fényesre sül.
Azután beleöntjük a paradicsomot, és főzni kezdjük.
Le is fedhetjük.
Apránként merőkanalazzuk hozzá a levest, és kavargatjuk, de csak akkor adjunk megint hozzá, ha már nagyon sűrű.
Addig járjunk el igy, amig meg nem fő a rizs, de egy picit még kemény, mert amint elzárjuk a gázt, még szivni fog magába lét, szóval a legvégén is még adjunk hozzá egy merőkanállal és fedjük le.
Apritott petrezselyemmel és sajttal szórva tálaljuk.
Jó étvágyat kivánok!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.