6 szép sertéskaraj szeletek (lehet csirke is)
1-1,5 l házi paradicsomlé
só
bors
liszt
kevés cukor
tészta=A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
A hús szeleteket: sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk,majd lisztben megforgatjuk és egy evőkanálnyi olvasztott vajjal kevert olajon a szeletek mindkét oldalát alaposan átsütjük, majd fedő alatt puhára főzzük a paradicsomlével.
Tálaláskor a mártást a húsra adagolva vagy külön mártásos tálban is kínálhatjuk.
Tipp:tésztával,burgonyapürével, rizzsel, gnocchival is fejedelmi étel.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.