3 dl langyos paradicsomlé (saját készítésű, hasonló, mint a paradicsomleves receptemben)
20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
20 dkg fehér tönkölybúza liszt
10 dkg extra sikértartalmú fehérliszt
2 k.k tengeri só
2 kk. cukor
2 kk. szárított élesztő
2 ek. extraszűz olivaolaj
petrezselyem
kakukkfű csipetnyi
bazsalikom csipetnyi
színes bors 10 tekerés
A paradicsomlét meglangyosítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és az olajat, majd beleöntjük a gépbe.
A lisztethez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
Hosszú idő óta ez a legjobb állagú kenyerem. Valószínűleg az élesztő miatt.
http://www.receptlap.hu/recept/bazsalikomos_paradicsomleves_3914
http://hu.wikipedia.org/wiki/Likopin
http://hu.wikipedia.org/wiki/Paradicsom_%28n%C3%B6v%C3%A9ny%29
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.