Az unokám nagy kedvence, a mártás is ízleni fog, koszi!
80 dkg finom liszt
5 db tojás
40 dkg mirelit parajpüré
4-5 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
A mártáshoz:
10 dkg finom liszt
10 dkg vaj vagy margarin
1 l tej
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
só / ha szükséges /
ételízesítő
őrölt fehér bors
Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.
Elkészítés: 80 dkg lisztből az 5 tojásból a kiolvasztott parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/ ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskára öntünk a mártásból.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.