Hát Ritus ez nagyon finom lett,gyerekeknek is ízlik.Nem csalódtam ebben a receptedben sem :)
1 kg krumpli
1/2 kocka margarin
annyi liszt, amennyit felvesz
olívaolaj
lenmag
szezámmag
só, akár egy picike őrölt bors
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Ez egy ősrégi recept, gyorsan elkészíthető és ha továbbvisszük, 100 év múlva is ugyanilyen sikere lesz az utódainknál!:)
Megfőzzük a krumplikat, forrójában áttörjük őket, majd ha kihűlt, összegyúrjuk a margarinnal és annyi finom liszttel, amennyit felvesz a tészta, hogy se ne ragadjon, se ne legyen kemény, vagyis szaggatható legyen! Kilisztezett munkalapon szintén lisztes sodrófával kinyújtjuk 1-2 centi vastagságúra, amilyen magasat szeretnénk. 1/2 decis pohárka tetejét lisztbe mártva pogácsákat szaggatunk belőlük.
Kiolajozott tepsibe helyezzük őket kis távolságot hagyva közöttük, majd csepegtethetünk a tetejükre egy pici / olíva / olajat és szórunk rájuk szezám- és lenmagvakat. 180 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd vizes ronggyal letakarjuk.
Kitűnő levesekhez vagy vendégfogadónak!
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.