A zöldségekhez:
Igény szerint zöldségek, só, bors, kevés húsalaplé (vagy húsleves, zöldségleves, végszükségben víz), evőkanál oliva olaj
Tönköly körethez:
25 dkg. tönkölybúza (Életfa Élelem)
2 liter víz
2 evőkanál bio vegeta (nekem házi készítésű, só nélküli)
kevés só
1 teáskanál vöröshagyma graulátum
Feltétnek:
2 pár virsli (juhbeles)
A tönkölybúzát én a jobb fűszerezés miatt kivettem a kis zacskókból, s egy éjszakára hideg vízbe beáztattam. Másnap a vizet leöntöttem róla, egy szűrőben még átmostam. Forrásban lévő vízbe tettem, ízesítettem vegetával, szárított vöröshagymával, és többszöri kevergetés mellett 20 percig főztem, majd leszűrtem.
A zöldségekhez a vokot felforrósítottam, majd az olivaolajat, zöldségeket tettem bele, felöntöttem kevés húslevessel. Fűszereztem sóval, frissen őrölt borssal. Gíakori mozgatás mellett megpároltam a zöldségeket, ha szükséges lehet utána tölteni a levesből.
A juhbeles virsliket egy grillserpenyőbe téve megpirítottam, de enélkül is finom, viszont az én férjem húsimádó.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.