Hozzávalók: 40 dkg liszt
15 dkg vaj v. margarin
3 tojás
2 dkg élesztő
1 dl tej
3-4 e k cukor
Töltelékhez: 15 dkg darált dió
15 dkg cukor
2 e k kakaó
5-6 e k savanykás lekvár
Elkészítése: A megszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal v. margarinnal. A közepébe kis mélyedést készítünk,beleöntjük a tojások sárgáját a cukros tejben feloldott élesztőt és össze gyúrjuk. Jól kidolgozzuk és három cipóba osztjuk. Külön- külön gyufaszálnál kissé vastagabbra kinyújtjuk, a lekvárral megkenjük .mindkét oldaláról felcsavarjuk úgy , hogy a közepén a két hajtásközt egy újnyi távolság maradjon. Gyengén kizsírozott tepsibe tesszük. Ne tegyük közel egymáshoz mert megnőnek.
A tojások fehérjét kemény habnak verjük, belekeverjük a cukrot, a darált diót,a kakaót és a tepsibe tett tészták közepébe hagyott mélyedésbe egyenletesen elsimítjuk. Nem túl forró sütőben megsütjük. Rézsútosan felszeleteljük és porcukorra meghintve tálaljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.