Biztos jo lehet,én kiprobàlom, mivel szeretjük a habcsokot és a tejszinhabot.
A tortalaphoz:
4 tojásfehérje
10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor)
csipetnyi só
egy kiskanál ecet
1 csapott evőkanál étkezési keményítő.
A töltelékhez:
fél liter habtejszín
1 púpos evőkanál porcukor
ha nem rögtön tálaljuk a tortát: 2 csomag habfixáló. (Habtejszín és cukor helyett használhatsz Hulala növényi tejszínt is, ha nagyon stabil habot akarsz vagy ha a tortának órákat állnia kell tálalás előtt.)
Eper, málna, ribizli, szeder vagy más gyümölcs (akár vegyesen is) megtisztítva, darabolva.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra (légkeveréses sütőnél 130 fokra).
A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)
Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig.
Egy sütőpapírra fekete filctollal egy 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk.
A sütőpapírt megfordítjuk és egy tepsibe rakjuk.
A kör remélhetőleg átlátszik a másik oldalra is!
A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk, aminek a közepe kicsit mélyebb, mint a széle.
Az óriáshabcsókot a sütőbe tesszük. A sütési idő 90 perc. Közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. Sőt, a másfél óra leteltével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki.
Miközben a hab hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.
A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük.
A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt.
A torta tálalható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.