Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pavlova torta

felvitel dátuma: 2012-01-23 09:28:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1211
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

A tortalaphoz: 4 tojásfehérje, 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor), csipetnyi , egy kiskanál ecet, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.

A töltelékhez: fél liter habtejszín, 1 púpos evőkanál porcukor, vagy fél liter hulala növényi habEper, málna, ribizli, vagy bármilyen  más gyümölcs (akár vegyesen is) megtisztítva, darabolva.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 70 perc

Elkészítés:

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180  C fokra A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig. Egy sütőpapírra fekete filctollal egy 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk. A sütőpapírt megfordítjuk és egy tepsibe rakjuk. A kör így átlátszik a másik oldalra is! A tepsit leolajozzuk, majd a sütőpapírt szintén, így biztosan le tudjuk majd szedni a habcsókot sütés után.  A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk, aminek a közepe kicsit mélyebb, mint a széle, ide fogjuk majd rakni a krémet. A felfűtött 180 C-os sütőbe tesszük és rögtön visszavesszük a hőfokot 150 C-ra. Sütés közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. A habcsók akkor van kész ha érintésre szilárd a szine halvány rózsaszínesen fehér. A sütési idő 55-75 perc ez nagyban függ a sütőtől. A sütés végeztével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki. Miközben a habcsók hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük. A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt. Még finomabb lesz a süti ha a gyümölcs egy részét leturmixolod és a tejszínhabra csorgatod.

Szakács: Bia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 23

Jól néz ki nagyon!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.