Hozzávalók: 4 főre
2 db db közepes sárgarépa, 2 db közepes fehérrépa, 1 közepes karalábé, ¼ karfiol, 4- 5 ek zöldborsó, 2-3 ek
gríz, 1 ek zsír, vagy olaj, 1 tk fűszerpaprika, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 1 db húsleveskocka, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket megpucolom, darabolom, kockázom,a paradicsom és zöldpaprika kivételével.
A tojásból, pici sóból és a grízből nokedli sűrűségű tésztát keverek, félrerakom. A zsíron a vöröshagymát megdinsztelem, amikor félig megvan,a többi darabolt zöldséget is hozzáadom,és tovább dinsztelem. Majd hozzákeverem a pirospaprikát és felengedem a szükséges mennyiségű vízzel. Belerakom a paradicsomot és a paprikát.
Amikor puhák a zöldségek a grízgaluskának valót beleszaggatom kiskanállal a levesbe. Amikor a grízgaluska megfőtt megszórom petrezselyem zölddel és tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.