Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg liszt
1db tojás
1 kis pohár tejföl /kefír / ha nincs a tej is jo /
100 ml étolaj
60 g cukor
5 gr. só
100 ml tej
50 g élesztő
A krémhez:
200 g Sertés zsir / ha nincs akkor Ráma is jo /
30 g só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sertés zsirral . A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
Jo étvágyat kivánok hozzá :))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.