Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pillangó torta

felvitel dátuma: 2013-09-27 15:15:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2993
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Tészta: 6 tojás, 6 ek. cukor, 6 ek. liszt, 1 tk sütőpor

Amenyiben két emeletet szeretnénk ez kétszer. de ott persze kisebb köröket kell majd vágni.

Krém: 2 tábla fehércsoki, 500 ml habtejszín

Bevonóhoz: 1 ek zselatin, 1 ek. méz, 1 ek. vaj, 6 ek. víz, kb 1 kg porcukor

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Először a házi torta bevonót készítem el, ezt célszerű pár nappal előbb megcsinálni, mivel ha formákat is készítünk azoknak száradniuk kell

1 ek. zselatint felforrósítok 6 ek. vízben, majd felolvasztok benne 1 ek. mézet és 1 ek. margarint. Ezt az átszitált fél kg porcukorra öntöm. Kanállal elkeverem, majd addig adok hozzá még porcukrot amíg már nem tudom kanállal keverni. Ekkor váltok kézi gyúrásra, nem baj ha ragadós a massza, összesen kb 1 kg porcukor kell. Ekkor abba hagyom a gyúrást és egy napra fóliába teszem pihenni. Másnapra megkeményedik ekkor vajas kézzel átgyúrom hogy ruganyos legyen. (kevés vaj kell csak ha folyékony színezéket teszünk hozzá!) Porcukros deszkán nyújtjuk, szaggatjuk formára. A formáknak száradni ill. keményedni kell egy napot!!!

Torta piskóta: 6 tojásból készítjük szokás szerint majd felvágjuk, ki hány lapot szeretne és hány emeletet. Értelem szerű hogy a második emelet ismét 6 tojásos piskóta, de lehet sütni lapokat is stb. A tojás fehérjét keméyn habbá verem, a sárgáját kikeverem a cukorral. Lassan hozzáadom a habhoz a sütőporos lisztet és a cukros masszát is. 150 fokon sütöm, vagy egészben és ha kihűlt lapokra vágom, vagy több lapot sütök. A második emeletnél ugyan ez mégegyszer csak körbe vágjük a piskótát hogy kisebb legyen.
Krém
500 ml habtejszínt felmelegítek és hozzá adok darabokra tört fehér csokit. Addig keverem amíg el nem olvad. Aztán kihűtöm, és hűtőbe teszem egy éjszakára. Ha már hideg elkezdem robotgéppel felverni fokozatosan gyorsítok vigyázni kell vele. Ezt kenem a lapok közé.

Fontos! Először a bevonót készítem el. Aztán a krémet mivel annak ishűlnie kell. És csak ha ezek megvannak jön a piskóta ás maga a torta összeállítás. Amikor a tortát bevontuk ne nyújtsuk vékonyra a bevonót mert könnyen elszakad lehet akár 5 mm vastag is.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.