Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » Pirog másképpen

felvitel dátuma: 2019-07-17 15:29:05       mai nézettség: 1       nézettség: 275
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Tésztához:

50 dkg. liszt

2 kávéskanál só

5 dkg. élesztő

2,5 dl. langyos víz

kávéskanál cukor az élesztő megfuttatásához

8 dkg. vaj vagy margarin

teáskanálni currypor (ez el is maradhat, de én szeretem, mert ízesít, s még szép sárga színt is kap a tészta)

Töltelékhez:

2 közepes fej hagyma

2 evőkanálnyi olaj

fél fej káposzta szálasra vágva

fél kg. darált hús

1 evőkanál mustár

2-3 evőkanál tejföl

só, bors

majoranna

A kenéshez:

1 tojás

szezámmag

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el, mert a felhasználáshoz ki kell hűlnie, hogy ne repedjenek szét a kis táskák. Ehhez az olajon megfonnyasztjuk a félbevágott és vékonyra felszeletelt hagymát, majd hozzáteszem a káposztát, megsózom és félpuhára párolom. Ekkor hozzáadom a darált húst, fűszerezem borssal, majorannával és készre főzöm. Ekkor adjuk hozzá a mustárt, a tejföllel pedig krémes állagúvá varázsoljuk.  Kihűtöm.

A tésztát nagyon egyszerű elkészíteni. A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a sót, s elkeverem, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval közvetlenül, hozzáadom a curryport is. A liszt közepébe mélyedést csinálok, s beleöntöm a langyos vizet , a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Miután az élesztő felfutott, elkezdem összedolgozni a tésztát, közben hozzáadom a margarint is, azzal is jól kidolgozom. Letakarom, hagyom 15 pihenni.

Ezt követően enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, s 8-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk. Közepébe halmozzuk a tölteléket. A szélét felvert tojással megkenjük, félbehajtjuk, villával lenyomkodjuk, vagy ha van ilyen formánk, azzal csak egyszerűen összenyomjuk. A tésztát kívülről is megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal.  175 fokon előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Ezt a pirogot nem olajban sütjük, mint az oroszok, hanem sütőben. Sokkal egészségesebb lesz, de legalább olyan finom is.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.