1 zacskó mirelit gyümölcs (de finomabb a kertből szedve): eper, málna, szeder, áfonya...
alma, banán, citrom, körte
1 db zabtejszín
1 kis flavon szörp
szegfűszeg, fahéj
A megmosott, felszeletelt gyümölcsöket fel tesszük főzni, annyi vízben, hogy ellepje.
Szegfűszeggel és fahájjal ízesítjük. Kb. 15-20 perc múlva már megpuhulnak.
Nem érdemes túl főzni őket, mert elvesztik vitamintartalmukat.
Turmixgépbe belerakom a zabtejszínt, 1 kis flavon szörpöt, és gyümölcslevét.
Turmixolás után visszaöntöm a levesbe és max. 5 percig még összeforralom.
Hidegen tálalva igazi nyári hűsítő!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.