Köszönöm! Hétvégén próba!!!!!!!!!
cukormentes, gluténmentes és tartósítószer nélküli házi lekvár (én cseresznye lekvárt használtam)
Ezt a receptet a webcukrászdában találtam, én a tésztába 1 ek. mákot kihagytam, főleg paleosoknak, fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek ajánlom.
A tojásokat szétválasztom és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A tojássárgákat összekeverem a xukorral és a vaníliával, majd hozzáadom az átszitált mandulalisztet, sütőport és jól elkeverem.
Óvatosan beleforgatom a kemény habot.
Egy tepsit sütőpapírral bélelek 30x20cm-es, majd beleöntöm a tésztát.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, ezt már lehet a legelején, a tészta hozzávalóinál megtenni.
Sütöm a legalsó részén a sütőnek kb. 20-25 percig, tűpróba.
Még melegen konyharuhára terítem és leszedem a sütőpapírt róla óvatosan.
Aztán konyharuhával együtt feltekerem és hagyom kihűlni a piskótát.
Megtöltöm házi lekvárral.
Visszatekerem és szeletelem.
Nem kell félni, teljesen olyan íze van, mint a lisztből készült piskótának.
Én most csináltam életemben először piskótatekercset és nagyon finom lett.
Köszönöm! Hétvégén próba!!!!!!!!!
Kedves Heni! Koszonom a receptet, ma vegre kiprobaltam. Igaz a mandulat felesben kevertem kokuszliszttel (eleg draga a mandulaliszt es mandula is, ahol lakom), de mennyei lett!!! Ajanlom mindenkinek!!! Koszonom szepen meg egyszer, ezt megtartom magamnak es fel fogom hasznalni sutemenyekhez-tortakhoz is az biztos!!! udv Berni
Elkészítettem és nagyon jó lett !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.