Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Pitypang zselé Csildi befőz

felvitel dátuma: 2015-04-21 20:57:49       mai nézettség: 2       nézettség: 2254
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg pitypang virág

1db  citrom reszelt héja,persze kezelt  kicsöpögtetett leve, és a maradék belsőrész belevagdosva

1 vaníliás cukor

1 liter víz

1 kg cukor

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A virágokról külön levagdossuk a zöld részt hogy ne legyen keserű

Enyhén mostam  csak meg  a virágokat, hogy ne folyjon ki belőlük a virágpor. Ha olyan helyen szedtük, ahol nem lehet poros, sáros, egyéb módon szennyezett, akkor ez nem probléma. A bogarakat már szedéskor érdemes lepöckölni róla. A  lábosba hajigálva a virágfejeket, leöntjük az egészet a megfelelő mennyiségű vízzelHozzáadjukvaníliás cukrot, a megreszelt, kifolyatott, kibelezett citromot  és hagyjuk gyenge tűzön enyhén rotyogni egy fedő alatt. Én  egy órát főztem. Eddigre már bőven lehet érezni az illatát is.

Ha elégedettek vagyunk már a főzet ízével és illatával (érdemes többször ellenőrizgetni és kóstolgatni is), akkor leszűrjük az egészet, és a virágfejeket meg az összes többi belevalót ki is lehet dobni. Marad egy sárgás színű és furcsa illatú lé. Ebbe rakjuk a cukrot. Majd főzzük,  a szirupot jó sokáig . Kb. másfél órát. Lényege, hogy nagyjából teljesen telített oldatot kell létrehozni az alkotóelemekből, hogy ne vízszerűen folyjon, hanem besűrűsödjön .

Ha már jónak látjuk és elég sűrűnek  akkor forró ecetes vízzel sterilizált  tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és pár percre fejtetőre állítjuk. Így sokkal biztosabb, hogy légmentesen lezárulnak az üvegek.

 Ugyanúgy tehetjük pl. teába, süteményekbe, krémekbe, joghurtba mint a valódi mézet. De kenyérre csepegtetve is élvezetes édesség.

Tipp:

Ha zseléfixet teszünk bele ,lekvárként is funkcionál

Az ősszel szedett gyökérzete a növénynek 50 fokon szárítással majd őrölve koffein mentes kávéként funkcionál .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.