(de ízlés szerint bármivel megtölthetjük)
Lekenéshez: - 1 tojássárga
Szezámmag
Az élesztőt a tejbe a cukorral felfuttatom a tészta hozzávalóit összegyúrom,Egy lágy ,rugalmas tésztát kell kapnunk.Majd letakarva 1 órát pihentetjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, egy kicsit átgyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Az egyik tésztadarabot kb. 30 cm átmérőjű és 2-3 mm vastagságú körlappá nyújtjuk, majd átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Megkenjük pizza krémmel,megszórjuk fűszerkeverékkel,rárakjuk a bacont és megszórjuk reszelt sajttal.
Kinyújtjuk a második tésztadarabot is kör alakúra, majd ráhelyezzük a pizzás lapra, úgy hogy fedje be teljesen.
Egy lisztbe mártott pohárral megnyomjuk a tészta közepét, de ügyeljünk arra, hogy NE szakítsa át a tésztát.
A külső részt 14 "sziromra" csíkozzuk fel egy derelye- vagy pizzavágóval, majd mindegyiket kétszer megtekerjük.
30 percig hagyjuk pihenni, majd tojássárgával lekenjük.
A közepét és a szirmok végeit megszórjuk magokkal.
A megmaradt másik két tésztadarabbal is így járunk el.
Ha letelt a 30 perc pihenés, akkor 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.