A tésztához:
50 dkg kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
1 kk só
3-4 ek olaj
3 dl langyos viz
bors, oregáno (elhagyhatóak)
Pizzaszósz:
1 doboz konzervparadicsom
fél fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
bors, oregáno, bazsalikom
1 kk olivaolaj
2 ek ketchup (elhagyható)
Kenéshez:
olivaolaj
Tetejére:
reszelt sajt
A hozzávalókból tésztát dagasztunk és hagyjuk megkelni.
Közben elkészithetjük a pizzaszószt: a hagymát nagyon apróra vágjuk vagy reszeljük, a fokhagymát nyomón áttörjük. Minden beleteszünk egy lábasba és felfőzzük (hagyma miatt kell, igy jobban szószos lesz), mikor kész, összeturmixoljuk (nálam ez a művelet kimaradt) és már meg is vagyunk a szósszal.
Ha a tészta megkelt, kézzel ellapitgatjuk (ha jó, akkor nyújtani sem kell). A legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a köröket. Megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a tölteléket. Erre kerülhet még kukorica, sonkakocka, mozarellagolyó, stb. Golyókká formáljuk.
Ráhelyezzük a tepsire, amelyen kelni hagyjuk, kb. 10-15 percig. Bemelegitjük a sütőt 180 fokra. A pizzagolyók tetejét megkenjük olivaolajjal és reszelt sajttal vagy mediterrán fűszerrel megszórhatjuk.
(Eredeti forrás: cheftündér)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.