Tészta hozzávalói:
- 0.5 kg liszt
- 6 dkg zsír
- 2 dkg élesztő,só
- 3 dl tej
Töltelék.: -2 evőkanál kecsap
-1 evőkanál pizzakrém
-2 kávés kanál oregánó
-1 kávéskanál kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: először a tölteléket összekeverjük, a fokhagymát belereszeljük,hogy összeérjenek az ízek amíg a tésztát gyúrjuk.
A tészta hozzávalóit a kevés tejben,csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk.
Rögtön ketté felezzük,és 2 db kört nyújtunk.
Mind a két kört 8 felé vágjuk,így 16 db kiflink lesz.
A cikkelyekre teszünk a cikkely szélesebbik részére 1 kávés kanál tölteléket,és felcsavarjuk,majd egy kicsit meggörbítjük kifli formára. Lekenjük a krémes edénybe tett kevés tejjel,és rászórunk lenmagot(vagy szezámmagot,keveréket).
2 óráig hagyjuk kelni,majd elő melegített sütőben 170 fokon kb.:20-25 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.