30 dkg sajt (trappista és nálam egy része füstölt)
esetleg szalámi, kolbász is mehet a töltelékbe (én csak a felébe tettem)
Előkészületi idő: 10 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
A tésztához a tejetmeglangyosítjuk, belemorzsoljuk a frissélesztőt, rászórjuk a cukrotéselkeverjük 1 ekliszttel. Ha felhabosodott, a többihozzávalóvalsimáradagasztjuk. 1 óránátletakarva, langyoshelyenkelnihagyjuk.
Addigazolajonüvegesrepirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, félpercutánhozzáadjuk a sűrítettparadicsomot, ésfél dl vizet. Ízesítjük a fűszerekkel, majd 5 percigfőzzük, végülhűlnihagyjuk.
A tésztátkétrészrevágjuk, ésmindkétrészt 1 cm vastagranyújtjuk, majdmegkenjük a paradicsomszósszal, ésmegszórjuksajttal, ésesetlegmástöltelékkel. Feltekerjük, éleskéssel 2 ujjnyiszeletekrevágjuk.
Minden tekercstetejéttojássalmegkenjük, kevéssajtotszórunkrá, sütőpapírralbélelttepsirehelyezzük, ésmegsütjük.
sütésihőfok:
220°C
sütési mód:
alul-felül sütés
Szakács:
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.