Hozzávalók:
2,5 dl tej
1 kk. cukor
1 kk. só
2,5 dkg élesztő
5 ek. étolaj
40 dkg liszt
Töltelékhez
1 fej vöröshagyma
1/2 tubus gulyáskrém
1/2 tubus pizzakrém
1 kis doboz löncshús
oregánó
lehet még: gomba, kukorica, virsli, sajt
Pizzás csiga
A tejet a cukorral, sóval meglangyosítom, és az élesztőt felfuttatom benne. A liszthez hozzáöntöm az olajat, majd a felfuttatott élesztős-tejet. Ezt jól kidolgozom, félreteszem megkelni. Ha megkelt, akkor újnyi vastagságura kinyújtom, aztán megkenem a töltelékkel. Ezt feltekerem, és újnyi vastagságura felszeletelem. Tepsibe rakom, és hagyom még egy kicsit kelni, aztán előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm.
Töltelék elkészítés:
A hagymát kockára vágom, zsíron megdinsztelem. Egy kicsit kihűtjük, és belekeverem a többi hozzávalókat. Az így kapott krémet kenem a kinyújtott tésztára. Lehet még rá szórni reszelt sajtot, de a kész csigára is rá lehet szórni a sajtot.
A képen szereplő csigában kukorica van, és a tetejére sajtot szórtam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.