A tésztához:
50 dkg liszt
2 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg puha margarin
3 dkg éleszto
2 ek tejfol
1 kk kristálycukor
1 tk só
A toltelékhez:
20 dkg csirkemellsonka
15 dkg trappista sajt
30 dkg pizzakrém
kb. 0,5 dl étolaj
Tetejére:
1 tojássárgája
15 dkg trappista sajt
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztot. A lisztet átszitáljuk, beletesszuk a tojássárgájákat, 5 dkg margarint, a tejfolt, a teáskanálnyi sót és a megkelt élesztot. Jó hólyagosra kidolgozzuk a tésztát és 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjuk. Ezalatt lereszeljuk egy nagy lyukú reszelon a trappista sajtot és a sonkát. A sutot elomelegítjuk 200 fokra. A tepsit kivajazzuk.
A megkelt tésztát kettévágjuk. Mindkét darabot 0,7 cm-es vastagságúra kinyújtjuk. A két téglalapot lekenjuk az olajjal, majd a pizzakrémmel. Kettéosztjuk a tolteléket, és rászórjuk egyenletesen a reszelt sonkát, majd a sajtot, de 15 dkg-t meghagyunk a tetejére. Feltekerjuk, felvágjuk 1,5 cm-es darabokra, és a tepsibe rakjuk. Lekenjuk felvert tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal. Ismét kelesztjuk egy fél órát.
Elomelegített sutoben 200 fokon 20 percig sutjuk. Ha kész, langymelegen is fogyaszthatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.