Hozzávalók:
A tésztához:
A pörkölthöz:
A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd összedolgozzuk a liszttel,tojással,olajjal meg egy csipet sóval és alaposan összedolgozzuk. A tetejét meghintjük liszttel és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel elkészítjük a pörköltet:az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst,azután együtt pirítjuk tovább. Sóval,őrölt borssal ízesítjük,megszórjuk pirospaprikával és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kevés vizet öntünk alá,és a húst -időnként megkeverve-puhára pároljuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött pörkölttel(a szaftjából kicsit félreteszünk) majd a tésztát felgöngyöljük,és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk(jó a sütőpapír is) és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével,majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.