Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Pozsonyi diós-mákos beigli

felvitel dátuma: 2012-01-04 08:01:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1941
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

50dkg liszt

2dkg élesztő

tojás

2dkg cukor

3dl tejföl

20dkg zsír, vagy 25dkg vaj

pici

Máktöltelék

15dkg mák

25dkg cukor

5-8dkg morzsa ha szükséges

5dkg mazsola

1citrom reszelt héja és leve

tört fahéj

1dl víz

Dió töltelék

15dkg dió

20dkg cukor

5-8dkg morzsa ha szükséges

1dl tej

szegfűszeg

tört fahéj

1 citrom reszelt héja és leve

1 vaníliás cukor

5dkg rumba áztatott mazsola

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Mák töltelék készítése

A cukorból 1dl vízzel szirupot főzünk, ezt ízesítjük fahéjjal citrommalbeletesszük a darált mákot és sűrű tölteléket készítünk. Hozzáadjuk a többi belevalót, összeforraljuk, és ha szükséges ,adunk hozzá morzsát

Dió töltelék készítése

A tejet felforraljuk a cukorral, vaníliáscukorral, citrommal fahéjjal szegfűszeggel ízesitjük. Beletesszük a diót, mazsolát és kenhető tölteléket készítünk. Ha szükséges teszünk hozzá morzsát.

Tészta készítése

Az 5dkg lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, cukorralcsipet sóval, és kb fél dl langyos vízzel kovászt készítünk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljukbelekeverjük a cukrot, végül hozzáadjuk a kovászt és annyi tejfölt amennyit a tészta felvesz. Közepes keménységű tésztát készítünkmajd 4 egyforma cipóra osztjuk.(a cipókat mérem) Ez után fél cm vastag téglalap alakú tésztát nyújtunk. Megkenjük töltelékkel és nemtúl szorosan fetekerjük. Vékonyan zsirozott tepszibe tesszük. 1 egész tojást és egy sárgáját összekeverünk és ezzel többször átkenjük. 2x fél órát hideg helyen pihentetjük, és közben többször megkenjük tojással, de a két kenés között várjuk meg míg a tojás megszikkad. Így szép márványos lesz. Előmelegített sütőben, középmeleg hőfokon sütjük.

Nagyon finom mandulával is, úgy készül mint a diós. A pozsonyi dió-mákos kifli is így készül.

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.