Nagyon szép!!!!!!! Csodás a tekercsed is, az enyém sosem sikerül ilyenre :) Puszi!
Hozzávalok a tésztához: 9 db. tojás, 9 evőkanál cukor, 9 evőkanál liszt, 1 cs. sütőpor.
Krém hozzávalói: 5 dl. tej, 1 cs. vaniliás pudingpor, 1 cs. tejszínízü pudingpor, 20 dkg. margarin, 15 dkg. cukor.kb. fél üveg baracklekvár
Tetejére: kb. 8 szem eper, /attol füg mekkorák/4 dl. eperszörp, 1 dl. víz, fél csomag zseletin.
Első tészta: 4 tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Utánna egyenként hozzáadjuk a sárgákat, fél cs. sütőport, és a lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos torta formában tűpróbáig sütöttem.
Második tészta: 5 tojás fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Utánna hozzáadjuk a sárgákat,fél evőkanál étolajat, a fél sütőport, majd végül az 5 evőkanál lisztet keverjük bele. Sütőpapírral bélet gáztepsiben sütjük.Papírostól hűtjük kicsit, majd a sütőpapírral együtt feltekerjük.Picit hagyjuk állni, majd kinyítjuk, és lehúzzuk róla a papírt., és megkenjük baracklekvárral.
Krém: A tejben a pudingokat felfőzzük, hűtjük. A margarint a cukorral kikeverjűk, és a kihűtött pudingos masszáhot keverjük.
Összeállítás: Az első tésztát visszatesszük a kapcsos formába, majd a krémet rákenjük.A piskótatekercet elszeleteljük, és szépen sorba a krém tetejére tesszük, Mindegyik tekercs tetejére teszünk 1 szelet epret.Hűtőbe tesszük, amíg a teteje elkészül.
A szörpöt a vizzel elkeverjük beletesszük a zselatint, majd felmelegítjük, nem kell forralni. Hűtjük, és csak akkor tesszük a tetejére amikor már kocsonyásodik, akkor nem folyik meg. 3 órára hűtőbe tesszük, majd a széleit késsel körbe vágjuk, csak utána vesszük le róla a formát. Úgy szeleteljük, hogy a tekercek közepénél bágjuk el, akkot lesz ilyen szép csíkos
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.