Tésztához:
70 dkg finom liszt, 30dkg rétes liszt, 10 dkg cukor,2 tojás, 2 dkg só, 1 csomag élesztő, 0,5 liter tej, 1 dl étolaj, 2 evőkanál zsír.
Pudinghoz:
0,5 liter tej,2 csomag puncs pudingpor, 1 mokkás kanál vérnarancs aroma, 5 dkg mazsola, 5 evő kanal cukor.
ELKÉSZÍTÉSE:
Tésztához:
A lisztet egy mély tálba tesszük közepébe mélyedést készítünk,ebbe 10 dkg cukrot, a 2dkg sót, a csomag élesztőt belemorzsoljuk,majd a langyos tejet rá öntsük,és síma tésztává dolgozzuk,végén az 1 dl étolajjal jól össze gyúrjuk és 25 percet kelni hagyjuk.
Még kel a tésztánk,közben elkészítjük a puding masszát.
A pudingport,cukrot aromát tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is bele szórjuk. Majd teljes lángon sűrűre főzzük.
Egy kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a meg kelt tésztánkból 4 cípót formálunk,s egyet kinyújtunk megkenjük a pudinggal, kicsit várunk és feltekerjük.
Majd két újjnyi szélesre szeleteljük,s jól kizsírozott tepsibe tesszük de nem közel egymáshoz,hogy tudjanak kelni.
Majd igy fojtatjuk a meg maradt tésztával is.
Elő melegített sütőben teljes lángon 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megszórhatjuk vaniliás porcukorral..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.