15 dkg Rama,3 db tojássárgája, 15 dkg cukor, 1 db sütőpor, 1 csipet só, 1,5 dl tejföl, liszt amennyit felvesz, hogy nyújtható legyen.
Krém: 2 db vaniliapuding, 1/2 l tej,15 dkg cukor
1 üveg sárgabarack lekvár, 20 dk darált dió, csipet fahéj
4 db rojásfehérje hab , 1 db citromhéjj reszelve, 15 dkg cukor
A hozzávalókat összegyújjuk, 1 órát pihentetjük hideg helyen, majd a nagy kocka tepsibe teszek sütőpapírt és elnyújtom, beleteszem. A pudingokat összefőzöm a tejjel, cukorral, kicsit meghűtöm és táhalmozom a nyers tésztára, majd elegyengetem. Jöhet a 2-ik lap a tetejére, majd a lekvár és a dió, fahéjjal megszórom és beteszem az előmelegített sütőbe, pár percre amíg felverem a tojáshabot a cukorral, belereszelem a citromhájjat és ráhalmozom a süti tetejére. A gázt lentebb kapcsolom, hogy ne égesse meg a habot és szép lassan sütöm.Amikor a hab kopogós, akkor elzárom a sütőt és egy kicsit hagyom benne nyitott sütőajtóval.
Ez saját ötlet alapján készült, de nagyon finom lett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.