28 dkg liszt
22 dkg vaj (hideg)
2 dl tejföl
kevés só
1 cs. vaníliás pudingpor
1/2 l tej
4 evők. cukor
1 tojás
A tészta hozzávalóit elkészítjük, majd két részre osztjuk egy nagyobbra (2/3), és egy kisebbre (1/3 részre). Mind a kettőt téglalap alakúra formázva, egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A pudingot a tejjel, és cukorral megfőzzük a szokott módon. Kihűtjük teljesen. A nagyobb tésztát kinyújtjuk 30x40 cm-re, a pudingból egy-egy kanálnyi halmokat rakunk rá, a töltelék körüli részt felvert tojással megkenjük. A kisebbik tésztát kinyújtjuk 30x25-30 cm-re, rácsozóval mintázzuk, majd a töltelékes tésztára helyezzük úgy, hogy széthúzzuk. A közöket lenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk, hogy minden sütemény közepén legyen a pudingos töltelék. Tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket, majd 200 fokra előmelegített sütőben Kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.