Van is itthon kukorica lisztem,kipróbálom!!:))Nagyon tetszik!!:)))
1 adaghoz:
2, 5 deci víz
3 púpozott evőkanál kukoricaliszt
só
a töltelékhez:
50 gr tömlős sajt
a kenéshez:
2 evőkanál tejföl (vagy finom natúr joghurt)
Tóth Klára barátnőm mondta el ezt a receptet, amit egy hete kóstolt Újtusnádon, ami, ugye Erdélyben van, én pedig ma este elkészítettem.
Mit mondjak: nagyon finom.
A forrásban lévő, megsózott vízbe fokozatosan belekeverem a kukoricalisztet, és addig főzöm kevergetve, míg az sűrű nem lesz.
Egy sütőpapírra kenem, egy nagyobb palacsinta nagyságú, fél centi vastag lepényt kapok.
Amikor már langyos, megkenem a sajttal, a papír segítségével összetekerem, a tetejét vastagon megkenem tejföllel, én most natúr joghurtot használtam, kicsit megsóztam, és már tálalható is.
Raktam mellé friss újhagymát, nagyon illett hozzá.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.