½ kg pulykamáj
100 g Baconszalonna
5 dkg ráma
5 dkg céklasaláta ( vagy más savanyúság )
Hercegnő burgonya Hozzávalói:
½ kg burgonya
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
pár csipetnyi őrölt bors (fehér )
pár csipetnyi szerecsendió
pár csipetnyi só
2 db tojás
A májat betekerjük a Bakon szalonnába.
Egy jénait rámával kikenünk és előmelegített sütőbe sütjük úgy, hogy a szalonna kissé legyen piros.
Hercegnő burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, vízben megfőzzük, majd megtörjük.
Hozzákeverjük a tojás sárgákat, a vajat, fűszereket és utoljára a tojás fehérjének kemény habját.
Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk.
Addig sütjük 200 fokon, amíg a külseje ropogós nem lesz. (kb. 25 perc)
( Én a sütőpapírt egy ek. olajjal kikenem )
Céklával vagy savanyúságal tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.