8 db. kisütött palacsinta
Hozzávalók töltelék:
15 dkg. pulykamell sonka
2 ek. tejföl
2 db. tojássárgája
( a fehérjét a panírozáshoz felhasználhatjuk)
Hozzávalók panírozáshoz:
3 db egész tojás
( a maradék fehérjét is hozzáadhatjuk, ekkor elég 2 egész tojás )
liszt
zsemlemorzsa
Hozzávalók sütéshez:
olaj
Hozzávalók mártás:
500 g. tejföl
3 ek. majonéz
3 ek. mustár
jó csipet só
őrölt bors
csipet édesítő( cukor)
Elkészítés:
A pulykasonkát apróra vágjuk, beletesszük a tejfölt és a tojások sárgáját, jól összekeverjük, megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, lisztbe - felvert (sózott) tojásba,- zsemlemorzsába forgatjuk és felmelegített olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, hűtjük.
Tetszés szerint rizskörettel tálaljuk, a mártással meglocsoljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.