20 dkg ki magozott meggy,1 vaníliás cukor
6 kanál liszt
6 kanál cukor
2 kanál por cukor
1 piros zselatinpor
1 vaníliás puding+2 evk cukor
fél l tej+1,5 dl tej
1 sütőpor.
1 tejszinhabpor.
A tojásokat szét vállasszuk,és a fehérjét kemény habbá verjük,és a sárgáját cukorral,és vaníliás cukorral,és sütőporral világosra keverjük,és hozzá adjuk a lisztett apránként és közben a tojás habot is bele öntjük a sárgájába,és az egészet vigyázva ,össze keverjük,és egy nagyobb torta gyümölcs formát ki kenünk kicsi margarinnal,és enyhén lisztezzük ki a torta formát,és a masszát bele öntjuk,és forró sütőben kb 15 prcig sütjük,és ha ki vesszük,egy kerek tálcára borítjuk,,,,és közben a vaníliás pudingot meg főzzük a két kanálla el kevert puding porral,és a forró pudingot a tortánkra símítjuk,és a porcukorban áztatott meggyet rá tesszük száépen el helyezzük a puding tetején,és szűk 2 dl vízben egy kanál cukorral el keverjük a zselatin poert,és forrásig hevítjük,és sűrűn kevergetjük,és közben másfél dl tejben a tejszinhabport kemény habbá keverjük,és először a meg sűrűsödött zselatnt öntsük a gyümölcsre,és ezután a habot símítsuk a tetejére a tortánknak,és pár szem megggyel díszíthetjük,,((vagy egy kis csoki csúrgatással még díszíthetjük)))Egy órát a hideg hűtőben pihentetjük,és ezután szeletelhető,és finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.