13 dkg kristály cukor
4 tojás sárgája
fél liter bor(rosé vagy fehér)
1 deci rum
1 citrom leve és reszelt héja
1/8 liter víz
2 evőkanál rum
A cukrot a borral, a deci rummal, a citrom levével és reszelt héjával és a tojások sárgájával egy edényben mérsékelt tűz felett habosra verem.
A forrástól számítva még 1-2 percig.
Leveszem a tűzről, beleöntöm a vizet és amíg ki nem hűl, még addig verem.
Nem kell állandóan verni.
Fagyasztóban félig megfagyasztom, aztán jól átkeverem, beleteszem a két evőkanálnyi rumot és készre fagyasztom.
Ezt az utóbbi műveletet, a keverést, amióta van fagylaltgépem, már abban csinálom, kb. 40 percig.
A fagylalt elkészült.
Nagyon érdekes, finom fagylalt, érdemes elkészíteni.
Szerintem ilyet venni nem lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.