Szuper! :)
8 db tojás, 16 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, rumaroma, barack lekvár, piros ételszínezék vagy málnaszörp, vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját jól kikeverem a cukor felével. A lisztet összeszitálom a sütőporral, majd a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet váltogatva óvatosan belekeverem a tojáshabba. Kivajazott tepsibe sütőpapírt teszek belesimítom a piskótát és 160 C-on 20-25 percig vagy tűpróbáig sütöm. A sütőpapírt azonnal lehúzom a tésztáról, majd hagyom kihűlni. A tészta 1/3 részét apró darabokra tépkedem a másik felét kettévágom. A maradék cukorból és 1,5 dl vízből szirupot főzök amit forrás után lassú tűzön kb. 5 percig forralok hogy kicsit sűrűbb legyen. Ezután lehúzom a tűzről és belekeverem a vaníliát a rumaromát és a színezéket vagy szörpöt. A szörp és a rumaroma mennyisége egyéni ízlés kérdése. Az apróra tépkedett piskóta darabokat összekeverem 2 evőkanál lekvárral és a langyosra hűlt ízesített sziruppal. Összeforgatom és kicsit állni hagyom. A félbe vágott maradék piskóta mindkét felét vékonyan megkenem lekvárral, majd az alsó lapra terítem a szirupos tölteléket, végül befedem a másik piskótával. Néhány órát állni hagyom, majd leporcukrozva, csokiöntettel meglocsolva, esetleg fondanttal leöntve tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.